CinemaTic Forum Index CinemaTic
Voor CinemaTics en (ex)FilmValleien
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Robin Hood
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    CinemaTic Forum Index -> Bioscoop
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Wizz-ArtJoined: 29 Jun 2009
Posts: 6696
Location: Zeeland NL B.S.E. EMPEROR

PostPosted: Thu Apr 29, 2010 12:25 pm    Post subject: Reply with quote

Ik kan het ook schrijven, het mooie van de Slavische talen en met name de Servo-Kroatische is het "schrijf zoals je het uitspreekt" principe. Het Russisch vind ik lastiger, het lijkt me leuk om ook een half jaartje daar te gaan doorbrengen zodat ik de taal beter kan oppakken maarja of dat er ooit van gaat komen betwijfel ik. Ik kan ook het Cyrilische schrift lezen en schrijven dat heb ik mezelf aangeleerd door kranten te lezen met het Latijnse en Cyrilische alfabet naast elkaar.

De reden is best een lang, persoonlijk en ingewikkeld verhaal, ik kan het wel vertellen enzo maar weet niet of iemand daar op zit te wachten Confused
_________________
*For love some WiLL search the ends of earth..to possess the object of their desire some even KiLL..*
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
HaraldJoined: 06 Jul 2009
Posts: 3269
Location: Brecht, BelgiŽ

PostPosted: Thu Apr 29, 2010 1:27 pm    Post subject: Reply with quote

Ik ben nieuwsgierig ingesteld, dus als jij het wilt vertellen heb ik daar geen enkel probleem mee. Je mag je alleen niet verplicht voelen om het verhaal te vertellen.
_________________
Collectie
Gezien
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
The_MilagroJoined: 04 Jul 2009
Posts: 4303

PostPosted: Thu Apr 29, 2010 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

Ben ook wel benieuw,

Maar dat komt misschien ook omdat zelf ook nog een aantal talen wil gaan leren.
_________________
Even if you fall on your face, you're still moving forward.

Collectie
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted then used against you.
Back to top
View user's profile Send private message
Wizz-ArtJoined: 29 Jun 2009
Posts: 6696
Location: Zeeland NL B.S.E. EMPEROR

PostPosted: Thu Apr 29, 2010 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

Ik had altijd een sabatical year geplanned na m'n opleiding. Maarja, al tijdens de opleiding kreeg ik een relatie met een meisje, dat ging op een rare manier uit toen ik op een feestje moest draaien en er een vechtpartij uitbrak waarbij ik middelpunt was. Maar dat meisje had gewoon iets bijzonders en na een tijdje elkaar niet gesproken of gezien te hebben, en twee vriendinnetjes (waaronder Tijgertje) verder voor mij dan, zagen we elkaar weer doordat we dezelfde vriendin kenden.

Toen is er weer wat gaan spelen, een half jaar ging daar overheen en we zagen elkaar dagelijks en ze bleef regelmatig bij me slapen. We kregen na alles uitgepraat te hebben weer iets met elkaar. Dat werd serieus en we besloten te gaan verloven en om een jaar later te trouwen. Ik ben na de opleiding direct gaan werken en we zijn toen ook gaan samenwonen, toen na een tijdje kreeg ik het doodsbenauwd. Raakte in de war, ze merkte dat ook.

Op den duur na een heel intense woordwisseling kwam het hoge woord eruit. Vreselijk om iemand die zo om je geeft en waar jezelf echt supergek op bent zo teleurgesteld te zien worden. Ik verbrak de verloving en de relatie, dat viel me erg zwaar. Volgens mij begreep toen niemand van onze vriendengroep het, ik verloor een hoop van mijn vrienden daardoor. Mjah, ik was erg in de war ook met m'n gevoelens, de ene kant zij dat ik gestoord was en de andere kant zij weer dat het juist was enzo.

Letterlijk twee weken later kreeg ik wat met een andere meid die ik al jaren kende van het stappen, dat was echt raar, want ik zat uiteraard nog heel erg met de breuk in m'n hoofd en gunde het achteraf bekeken natuurlijk weinig kans op slagen, dat ging na 6 weken uit op een rare manier. Tijdens een feestje waar ik moest draaien toonde een meisje heel veel interesse en kreeg daar wat mee, in de tweede week ging ik al vreemd met een meisje dat ik al jaren kende en die me op een avond bij haar thuis toen we met wat mensen zaten te chillen precies de juiste dingen zei, o.a. dat het een goede beslissing van me was om de verloving te verbreken enzo. Ze gaf ook toe dat ze al tijden gek op me was, ik had dat nooit echt door gehad maar heb haar ook altijd wel leuk gevonden enzo maar vond haar veelste jong.
Als ik erop terugkijk, in die toestand hoe ik eraan toe was geestelijk gezien enzo dan is bevestiging krijgen toch wel een bijzonder lekker gevoel. Van het ťťn kwam het ander en we belanden die nacht nog met elkaar in bed. De ochtend erop maakte ik het uit met het meisje waar ik toen nog wat mee had en kreeg dus wat met de ander. Probleem was dat we nogal verschilden van leeftijd, ik geloof 5 jaar ofzo (zij was 16 en ik 21 dacht ik) Nouja, probleem. M'n ma maakte er een probleem van. Ik had het perfect naar m'n zin, alleen werd er flink geroddeld op het dorp maarja daar hadden we schijt aan. Maar goed mentaal ging het nog niet, dat werd duidelijk toen ik hand in hand samenliep met haar.. en m'n ex-verloofde samen met haar moeder tegenkwam in de stad. Gewoon die blik die ik van d'r kreeg deed opnieuw m'n hart breken. Had tuurlijk nog gevoelens voor haar maar het ging gewoon niet meer.

Anyways, ik ben rond de tafel gaan zitten met m'n ouders omdat m'n contract op het werk op z'n einde liep en ik helemaal niet wou bijtekenen maar had ook geen idee wat dan wel. Toen zei m'n vader, "misschien kun je erover nadenken om je sabatical year te gaan houden in het buitenland!?" na veel nadenken enzo klonk dat ideaal. Gewoon even helemaal weg uit de dagelijkse beslommeringen in NL, weg van al die herinneringen etc. Ook erachter komen of ik ťcht wat voor dat meisje voel waar ik wat mee had op dat moment. Ik vermoede van wel, wist het alleen niet of het te maken had met m'n "labiele" toestand en erkenning die ik op dat moment van d'r kreeg of dat het serieus goed zat. Nou, dat liep me toch uit de hand toen ik haar dat vertelde, mijn God.

Toen ik vertelde dat ik in ieder geval een half jaartje naar JoegoslaviŽ wilde kreeg ik allerlei verwijten naar m'n kop geslingerd. Vooral omdat het zo plotsklaps kwam, een week na het aflopen van m'n contract was geplanned. Ik vroeg vertrouwen, liet al doorschemeren dat ik niet van het plan af te houden was en vroeg enkel wat tijd en vertrouwen.
Ze reageerde huilend door haar trui uit mijn kast te pakken en weg te rennen.
Dat kon of wilde ze me niet echt geven. Ik vond het heel rot maar ik ging toch en koos gewoon voor mezelf omdat ik het echt wel nodig had. Zo vertrok ik in mei 2002 voor een half jaar naar ServiŽ. Drie weken in het buitenland kreeg ik een telefoontje, ik ging, al wat ik nog over had op dat moment, mentaal stuk. Mijn moeder zei "je vriendin heeft een zelfmoord poging gedaan, pols doorgesneden". Weetje, als je zoiets hoord bijna 2000km verderop dan ga je door de grond kan ik je vertellen. Ik werd ook erg ziek, kon haar of haar familie totaal niet bereiken. Gelukkig was ik niet alleen en had goede vrienden daar die me met woord en advies wisten bij te staan en me lieten besluiten om toch te blijven omdat ik uiteindelijk toch niets kan aanrichten als ik terug zou gaan. Dat is het verstandigste wat ik heb gedaan, ik kwam tot rust met mijzelf, schreef veel van me af en kon alles in de juiste context zien. Een ding ervan was dat ik idd. stapelgek op haar was maar kreeg geen antwoord van haar uit niet per post, telefonisch of via internet. Dat ik de juiste beslissing had genomen om niet verder te gaan en te trouwen want dat zou geheid zijn uitgelopen op een toekomstige scheiding en dat ik de tijd weg van NL echt nodig had om alles op een rijtje te krijgen.

Uiteindelijk heb ik er een fantastische tijd gehad, tuurlijk denk je 's avonds als je in bed ligt na over alles en nog wat. Maar dat werd wel steeds minder, gewoonweg omdat ik het gevoel had erg geaccepteerd te worden daar door iedereen, bovendien begin je er met een schone lei. Je hebt nog geen historie met de mensen daar...die bouw je juist op. Wat ik daar in een halfjaar heb meegemaakt maak ik thuis in geen 2 jaar (of meer) mee.

Thuis aangekomen bleek ze verhuisd te zijn met haar familie, ver weg van Zeeland. Dat vond ik spijtig ook al had ik mezelf voorgenomen het heel rustig aan te doen op liefdesgebied. Daar kwam niets van. Niet veel later leerde ik namelijk de (tweeling-)zusjes van een vriend van me kennen. Op slag verliefd op eentje daarvan. Dat bloeide op tot een relatie. Toen stond ineens op tweede kerstdag het verhuisde ex-vriendinnetje op de stoep. Ik had nooit meer gedacht haar ooit nog te zien. Ik vond het ook raar, ze deed me denken aan een periode die ik voor mezelf als vreselijk ervaarde en net had afgesloten. We hebben veel gepraat, ze toonde spijt dat ze me nooit de tijd heeft gegund en had ingezien dat het niet aan haar lag maar aan mij. Toen ze me probeerde te kussen heb ik dat direct tegengehouden. Dat snapte ze niet. Ik legde haar alles uit. Ze begreep het, tenminste dat haalde ik enigszins uit haar blik, ogen en woorden.
Toch bleef er bij mij gewoon een heel ongemakkelijk gevoel hangen, ik wilde m'n nieuwe relatie die nog heel pril was (5 dagen) alles gunnen. Eerlijk zijn, ervoor gaan. Niet dezelfde fouten maken. En ja, dat was best een discutabele beslissing achteraf. Enerzijds liep die relatie volkomen verkeerd af, dat lag niet zo zeer aan die meid, aan mij of de liefde tussen ons maar met een hoop wat daarbuitenom van invloed was en wat we van invloed hebben laten worden stom stom stom. Daar denk ik soms aan, als ik toen had gekozen voor meisje A dan was ik hoogstwaarschijnlijk gelukkiger geworden dan met meisje B. Maar die keuze was er niet ťťn vanuit het hart, ik ging voor het verstand. Ja tuurlijk was ik gek op meisje B, maar met A had ik ook iets moois opgebouwd en die gevoelens waren ook echt en dat is door omstandigheden nooit iets geworden dat had kunnen rijpen. Mjah, toen het met meisje B alsnog verkeerd afliep zat ik er ťcht doorheen. Had dit keer veel meer kansen gegeven, veel meer m'n best gedaan dan anders maar dat leek wel averechts te werken.
Dus in 2005 na een gigantisch kutjaar waar nog steeds dingen speelden tussen mij en meisje B terwijl de relatie al verbroken was ben ik lekker terug gegaan naar m'n leven waar ik destijds in 2002 veel profijt van heb gehad. Tjah, inmiddels in een vertrouwde en positieve omgeving had dat ook z'n weerslag op mij. Ik stond gelijk veel lekkerder in het leven, blaakte van herwonnen vertrouwen in een niet hostile omgeving. Ik had ondanks veel verdriet om meisje B wel het idee van berusting gekregen. Ze had me duidelijk gemaakt dat hoe sterk we ook voor elkaar blijven voelen dat het als het aan haar zou liggen toch niet goed meer kon komen. Ik had daar moeite mee en legde me er niet zomaar bij neer. Dat zorgde ervoor dat ik veel energie stopte in iets wat toch nutteloos was maar dat zie je op dat moment gewoon niet.

In de supermarkt waar ik altijd boodschappen deed was er een meisje komen werken op de AGF afdeling, stond haar de eerste keer dat ik haar zag gelijk aan te gapen volgens mij. Bloedmooi, echt zo'n meisje dat overal waar ze ging nagekeken zou worden. M'n beste vriend zou zeggen "way out of our league" maar ik ben nogal zelfverzekerd van karakter en laat het daar niet bij zitten. Het scheelt ook dat je in feite een half jaar te gast bent in een land waar je toch niet voor eeuwig zal blijven. Had echt zo van wtf, schijt gewoon doen. Dus heb daar oog contact mee gemaakt, lief lachen, ze reageerde er direct leuk op enzo. Dat ging zo'n beetje drie weken door. Ik stond vaker op de groente en fruit afdeling dan nodig was voor de boodschappen. Maakte korte praatjes met haar enzo, ze deed enthousiast, open, leuk, poeslief enzo. Voldoende hints maarja hoe pak je zoiets verder aan.

Toen heb ik een briefje met daarop m'n nummer en de tekst "als je ůůk interesse hebt bel/sms me maar." Ze keek verbaasd toen ik het in d'r hand drukte met de mededeling "lees maar als je klaar bent met werken..." met een ietwat nerveuse grijns op m'n gezicht.

Die avond hadden we een bbq met m'n vrienden, was hartstikke gezellig maar ik was wat zenuwachtig, had namelijk niets meer van dat meisje gehoord tot ineens m'n telefoon afging. Ik had een smsje en op dat moment hoopte ik dat het maar van ťťn iemand was. "Hoezo ůůk, leuk om te weten...Very Happy kiss Sladjana" Ik reageerde gelijk zoals een verliefd iemand reageert, was voor de rest daar ook overdreven duidelijk. Ik moest wat terugsturen, tjah maar wat stuur je op zo'n smsje. "What took you soooo long;) Afspreken voor een BBQ met wat vrienden van mij?" en dat was het sein voor een fantastische tijd samen.
Ze kon niet op de BBQ komen maar de dag erna na haar werk werd het bijzonder gezellig moet ik toegeven.

S was anders dan ik gewend ben, super sociaal, heel extrovert en prettig gestoord. Ze nam me mee naar plekken die ik nooit eerder gezien had, hadden superleuke hectische uitstapjes. Deden veel samen en we waren onafscheidelijk. Zeker het moment dat ze stopte met haar vakantiebaantje in de supermarkt. Op m'n weblog omschreef ik de vier maanden met haar als een eeuwigdurende rolercoaster ride. Mjah, het was geweldig maar je wist gewoon niet wat te verwachten met haar. Zo waren we op stap en op een buitenfeest was ik haar uit het oog verloren. Was ze op het podium geklommen en de MC zijn microfoon uit handen gepakt. Hoorde ik ineens m'n naam door de speakers "Daniii ik ben supergek op je!!!" schreeuwde ze, het publiek reageerde er gelijk op met luid gejuich. Echt surrealistisch en superlief haha.

Dat ik weer terug zou gaan naar NL kwam eigenlijk nooit ter sprake, ik weet ook niet echt wat ervan te verwachten. Proberen haar mee te krijgen, njah, ik zag het bij m'n broer die een Poolse vrouw heeft dat het enorm veel opoffering is en een enorme rompslomp qua geregel. Ik zelf daar gaan wonen, nee nu nog niet maar later ooit. Ik kon toch niet eisen dat ze haar leven en opleiding enzo zou laten vallen. We hebben gewoon gezegt om verder te gaan alsof we vrijgezel waren en na een jaar verder zullen zien als ik weer terug zou komen.
Terug in NL nog veel mail contact gehouden maar heb dat laten verwateren, reageerde gewoon niet meer op haar mailtjes.
Een jaar erna ben ik toch met een groep vrienden opnieuw gegaan. Het was even slikken in de supermarkt maar ze had dat bijbaantje niet meer. Ik heb haar ook niet meer terug gezien maar elke keer hoop ik daar toch een beetje op. Ik kan haar een mailtje sturen, maar dat voelt wel raar. Bovendien heb ik het zelf laten verwateren door niet meer te reageren enzo. Stom. Naja, dit was mijn verhaaltje en dit was de reden dat ik twee keer een half jaar in Belgrado heb gewoond. Zou het overigens graag nog een keertje willen maarja, heb deze baan al een keer opgezegt en het geluk dat ze me weer wilden aannemen maar heb nu een vast contract dus dan doe je zoiets gewoon niet snel.
_________________
*For love some WiLL search the ends of earth..to possess the object of their desire some even KiLL..*
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
The_MilagroJoined: 04 Jul 2009
Posts: 4303

PostPosted: Thu Apr 29, 2010 5:17 pm    Post subject: Reply with quote

Flinke geschiedenis, aardig wat meegemaakt, Wizz Shocked
_________________
Even if you fall on your face, you're still moving forward.

Collectie
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted then used against you.
Back to top
View user's profile Send private message
Wizz-ArtJoined: 29 Jun 2009
Posts: 6696
Location: Zeeland NL B.S.E. EMPEROR

PostPosted: Thu Apr 29, 2010 5:28 pm    Post subject: Reply with quote

Best wel, alleen is die andere helft van afgelopen decennia daarom ook beduidend leger Laughing
_________________
*For love some WiLL search the ends of earth..to possess the object of their desire some even KiLL..*
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
HaraldJoined: 06 Jul 2009
Posts: 3269
Location: Brecht, BelgiŽ

PostPosted: Thu Apr 29, 2010 7:24 pm    Post subject: Reply with quote

Dat is inderdaad een heel verhaal... Iedereen maakt wel mee op relationeel gebied, maar dit is natuurlijk heel heftig. Ik begrijp meestal je gevoelens en ideeŽn wel, het enige wat ik niet begrijp is dat je het met S hebt laten verwateren. Zelfs als er relationeel niets in zit op de lange termijn, kan zoiets een geweldige vriendschap worden denk ik.

Ik hoop in ieder geval dat je nu gelukkig bent! En als je echt zo nog eens 4 maanden ofzo naar daar wil, kan je in Nederland geen onbetaald verlof nemen? Al dan niet in combinatie met je gewone verlof?
_________________
Collectie
Gezien
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
complicatedJoined: 23 Apr 2010
Posts: 9

PostPosted: Thu May 13, 2010 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

Ik las dat de film op het filmfestival in Cannes erg goed ontvangen was! Metro en Spits hadden gisteren ook sterke reviews.

Ben nog altijd benieuwd!
Back to top
View user's profile Send private message
count_orlokJoined: 11 Aug 2009
Posts: 4575

PostPosted: Thu May 13, 2010 3:11 pm    Post subject: Reply with quote

Gladiator 2: Robin Hood Wink
_________________
Why have you disturbed our sleep; awakened us from our ancient slumber?
Back to top
View user's profile Send private message
complicatedJoined: 23 Apr 2010
Posts: 9

PostPosted: Thu May 13, 2010 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

count_orlok wrote:
Gladiator 2: Robin Hood Wink


Kan me niks schelen! Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
NanoukJoined: 31 Mar 2010
Posts: 312

PostPosted: Thu May 13, 2010 4:17 pm    Post subject: Reply with quote

Ik wilde gister gaan maar het was al uitverkooocchhtt, dan maar volgende week even gaan:)
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
HarcoJoined: 19 Apr 2010
Posts: 1139

PostPosted: Thu May 13, 2010 5:47 pm    Post subject: Reply with quote

count_orlok wrote:
Gladiator 2: Robin Hood Wink


Zo kun je het inderdaad wel noemen, maar het is wel een toffe film, m.i.
Back to top
View user's profile Send private message
MilagroJoined: 05 Jul 2009
Posts: 59

PostPosted: Mon May 17, 2010 10:04 pm    Post subject: Reply with quote

Dit is meer een prequel, van deze toch teleurstellende film.Het acteerwerk van Crowe en Blanchett is goed en de bijrollen zijn ook goed bezet.Visueel is het ook een plaatje.Maar het is GEEN Robin Hood helaas, dus er zal wel
een vervolg komen mits het financieel plaatje klopt.
Back to top
View user's profile Send private message
mjhvenhovensJoined: 15 Feb 2010
Posts: 1182

PostPosted: Mon May 17, 2010 10:20 pm    Post subject: Reply with quote

Milagro wrote:
Dit is meer een prequel, van deze toch teleurstellende film.Het acteerwerk van Crowe en Blanchett is goed en de bijrollen zijn ook goed bezet.Visueel is het ook een plaatje.Maar het is GEEN Robin Hood helaas, dus er zal wel
een vervolg komen mits het financieel plaatje klopt.


Hmm, zou het? Ridley Scott is meestal toch niet zo van de sequels?.
Kga er misschien morgen maar heen, heb niet echt hoge verwachtingen maar toch een beetje nieuwsgierig.
Back to top
View user's profile Send private message
MilagroJoined: 05 Jul 2009
Posts: 59

PostPosted: Mon May 17, 2010 10:31 pm    Post subject: Reply with quote

mjhvenhovens wrote:
Milagro wrote:
Dit is meer een prequel, van deze toch teleurstellende film.Het acteerwerk van Crowe en Blanchett is goed en de bijrollen zijn ook goed bezet.Visueel is het ook een plaatje.Maar het is GEEN Robin Hood helaas, dus er zal wel
een vervolg komen mits het financieel plaatje klopt.


Hmm, zou het? Ridley Scott is meestal toch niet zo van de sequels?.
Kga er misschien morgen maar heen, heb niet echt hoge verwachtingen maar toch een beetje nieuwsgierig.


Tsja, voor mij waren de laatste 3/4 minuten de opmaat , maar toen begon de aftiteling......
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    CinemaTic Forum Index -> Bioscoop All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com

Free Web Hosting | File Hosting | Photo Gallery | Matrimonial


Powered by PhpBB.BizHat.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com