CinemaTic Forum Index CinemaTic
Voor CinemaTics en (ex)FilmValleien
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Spaanse Cinema
Goto page Previous  1, 2, 3
 
Post new topic   Reply to topic    CinemaTic Forum Index -> Europa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Verhoeven



Joined: 29 Jun 2009
Posts: 5626
Location: Zuid-Limburg

PostPosted: Sun Sep 19, 2010 5:07 pm    Post subject: Reply with quote

Tesis (1996)
Hoe een interessant concept om zeep wordt geholpen omdat de regisseur niet kan kiezen tussen entertainment op zijn Hollywood's of een provocerende boodschap zoals in de Europese Cinema. Uiteindelijk is het niet meer dan een doorsnee genrefilm dat vervalt in stereotypes, ongeloofwaardigheden en bedenkelijke plotwendingen. Min of meer een kruising tussen 8MM en Funny Games. Maar dan eerder de entertainment van Schumacher dan de provocerende boodschap van Haneke. Jammer. ***

Of zoals iemand anders schreef:
Quote:
Het meest lastige is dan ook dat de film erg rijk is, er zit veel in, en ik raak er niet over uitgepraat, maar het is juist gebracht op een zo doorsnee manier. Prof. Castro heeft het over film als industrie die maakt wat het passieve publiek wil (of dat nu snuff of Disney is) en zegt over Spanje dat het niet kan opboksen tegen Hollywood. Hij legt vervolgens echter het loodje op een generieke manier. En dat in een Spaanse film die blockbustergewijs aan de top van de Spaanse Box Office stond. De chaos is compleet wanneer Chema van de dood van Prof. Figueroa door toedoen van een film hoort en opmerkt dat het wel een Spaanse film geweest zal zijn. Zagen de Spanjaarden de spot, of genoten ze ervan dat een Spaanse regisseur zo'n Hollywoodiaanse film had gemaakt? Iets zegt mij dat Amenabar's bedoelingen niet zichtbaar genoeg zijn om overtuigingskracht te hebben. Ook aan de berichten hier is dat te zien. Misschien dat zelfs Amenabar de film niet helemaal meer onder controle had.


Of deze Laughing :
Apollinisch wrote:
Quote:
Geen ongeloofwaardige, geforceerde plotwendingen om de kijker toch maar per se bij de neus te nemen.
Confused Heb nog geprobeerd de tel bij te houden, maar op een gegeven moment is dat gewoon niet doenbaar meer. 't Is net een wedstrijd tussen aan elkaar gewaagde tafeltennisers. Dubbelspel welteverstaan. [spoiler]Bosco is de dader.[/spoiler] Ping! [spoiler]Nee joh, het is die creep Chema.[/spoiler] Pong! [spoiler]Zou de leraar er iets mee te maken hebben?[/spoiler] Ping! [spoiler]Misschien de vriendin van Chema?[/spoiler] Pong! [spoiler]Of hadden we het al die tijd bij het rechte eind en is het toch Bosco?[/spoiler] Ping! [spoiler]Welnee, wat doen de kleren van de slachtoffers anders in het appartement van Chema?[/spoiler] Pong! [spoiler]"The garage... The garage..."[/spoiler] Game en match.

Krachttoer zeg je? Dit is geen toer. Dit is een idiote achtbaanrit aan geforceerde (echt wel) plottwists. Niet meer, en ook niet veel minder. Want hoewel het onvergeeflijk is de seriemoordenaar van dienst de fout te laten maken meermaals een bekende van het leven te beroven (in elk handboek wordt dat nadrukkelijk afgeraden) en Angela een uiterst dom en dus irritant personage is, zorgt Amenábar hier en daar voor een sfeervolle scène (hoewel eigenlijk alleen de lucifers het vermelden waard zijn) en is Chema een toffe verschijning (vooral fijn hoe hij Angela koeltjes op haar plaats zet).

_________________
Over smaak valt zeker niet te twisten maar over de inhoud wel.


Last edited by Verhoeven on Sun Sep 26, 2010 6:25 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Wizz-Art



Joined: 29 Jun 2009
Posts: 6696
Location: Zeeland NL B.S.E. EMPEROR

PostPosted: Sun Sep 19, 2010 5:15 pm    Post subject: Reply with quote

Je hebt er helemaal niets van begrepen hoorde ik iemand in een ander topic tegen je zeggen Razz
_________________
*For love some WiLL search the ends of earth..to possess the object of their desire some even KiLL..*
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
samwissegamgee



Joined: 14 Jul 2009
Posts: 2087
Location: Zuid-Limburg

PostPosted: Tue Nov 02, 2010 4:48 pm    Post subject: Reply with quote

Los Abrazos Rotos (2009): Na een ernstig auto-ongeluk raakt regisseur Mateo Blanco zijn zicht en zijn geliefde kwijt. Hij trekt zich terug en onder zijn nieuwe pseudoniem Harry Caine werkt hij aan filmscripts. Op een dag krijgt Mateo te horen dat zijn voormalige producent Ernesto Martel overleden is. De dood van deze vroegere rivaal brengt diep weggestopte gevoelens aan de oppervlakte. Hoewel ze zakenpartners waren, bracht hun concurrerende liefde voor actrice en call-girl Lena destijds het allerslechtste in hen naar boven. De herinnering aan deze geschiedenis plaatst Mateo s huidige leven in een heel ander perspectief. Mooie, intieme film met een mooie en aparte sfeer, gecombineerd met uitstekend acteerwerk. Het verhaal is vrij simpel, maar Almodovar weet er het meeste uit te halen en heel veel diepte en intensheid toe te brengen. Echter, hier zit ook de valkuil van de film in. Hij gaat de mist in qua verhaalstructuur. Waarom zo moeilijk doen als je het gewoon simpel kan doen. Almodóvar moet niet te veel willen en gewoon doen waar hij goed in is. De film is echt een visuele pracht, zijn gevoel voor kleurgebruik en pracht, en de film blijft boeien. Fijne film die zeker eens gekeken moet worden. Cijfer: 7.4
_________________
All you have to decide is what to do with the time that is given to you.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    CinemaTic Forum Index -> Europa All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com

Free Web Hosting | File Hosting | Photo Gallery | Matrimonial


Powered by PhpBB.BizHat.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com