CinemaTic Forum Index CinemaTic
Voor CinemaTics en (ex)FilmValleien
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Deadwood

 
Post new topic   Reply to topic    CinemaTic Forum Index -> Series
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Verhoeven



Joined: 29 Jun 2009
Posts: 5626
Location: Zuid-Limburg

PostPosted: Sun May 01, 2011 5:34 pm    Post subject: Deadwood Reply with quote



Quote:
Deadwood, is een bekroonde HBO dramaserie uit de VS over het ruige verleden ten tijde van de goudkoorts. De vondst van goud brengt grote groepen gelukzoekers naar het stadje Deadwood. Maar op de geur van geld komen ook de gieren af. Op de ruige, onontgonnen grond van Amerika probeert een zooitje ongeregeld zo goed en zo kwaad als dat gaat een bestaan op te bouwen. Een strijd om de macht en het goud begint. Lynchpartijen, revolvers en bandieten in Deadwood.

_________________
Over smaak valt zeker niet te twisten maar over de inhoud wel.
Back to top
View user's profile Send private message
Wizz-Art



Joined: 29 Jun 2009
Posts: 6696
Location: Zeeland NL B.S.E. EMPEROR

PostPosted: Mon May 02, 2011 12:52 am    Post subject: Reply with quote

S1 was aardig S2 alweer stukken minder en het laatste seizoen heb ik nog ongezien liggen al een paar jaar. Vond het niet zo'n leuke serie dus.
_________________
*For love some WiLL search the ends of earth..to possess the object of their desire some even KiLL..*
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
ManMonster



Joined: 30 Jun 2009
Posts: 1853
Location: België

PostPosted: Mon May 02, 2011 11:51 am    Post subject: Reply with quote

Magistrale serie! Alle 3 de seizoenen in 1 maand gekeken, ik vond het wel een goede serie dus. Wink Twisted Evil
_________________
If payback's a bitch, you'll be in debt forever.
Back to top
View user's profile Send private message
Verhoeven



Joined: 29 Jun 2009
Posts: 5626
Location: Zuid-Limburg

PostPosted: Mon May 02, 2011 1:45 pm    Post subject: Reply with quote

Ben opnieuw begonnen met de serie, COCKSUCKERS! Very Happy
_________________
Over smaak valt zeker niet te twisten maar over de inhoud wel.
Back to top
View user's profile Send private message
The_Milagro



Joined: 04 Jul 2009
Posts: 4303

PostPosted: Thu Sep 08, 2011 11:15 am    Post subject: Reply with quote

Deadwood - Seizoen 1 (David Milch, 2004) :: 9.0

Deadwood (2004)

Het verhaal
1876. Deadwood, South Dakota. Een helse plaats vol misdaad en corruptie. Het leven is er hard, keihard. Een menigte rusteloze mislukkelingen die koortsachtig op zoek is naar goud, trekt naar deze vogelvrije nederzetting waar alles en iedereen te koop is. De kolonisten, van een ex-sheriff tot een berekenende saloonboss en van de legendarische Wild Bill Hicock tot Calamity Jane, moeten ten koste van alles zien te overleven. Welkom in Deadwood… Een helse plaats om fortuin te maken.

Het verhaal zelf steekt goed in elkaar. De vele verhaallijnen en daarbij horende personages zitten niet zomaar bij elkaar gestoken, maar zijn samen geweefd tot een prachtig verhaal. Elke scène heeft een doel, elke personage is aanwezig. Je zit geen acteurs, maar een film, die meer dan honderd geleden is gefilmd in een nieuw geboren stadje, Deadwood.



De personages

Seth Bullock (Timothy Olyphant) is het eerste personage dat je leert kende. Een sheriff die stopt, zodat die samen met zijn Joodse compagnon Sol Star in Deadwood een ijzerwinkel gaat beginnen. Na een mooie plaats te hebben gevonden in Deadwood beginnen ze hun tent. Al gauw wil Seth een echte winkel, maar loopt vast op de onderhandelingen met Al Swearengen. Door het hele verhaal heen, hebben ze elkaar nodig, ondanks het feit dat ze elkaar niet uit kunnen staan. Bullock is het personage waar de meeste mensen zich het makkelijkste in kunnen plaatsen. Dit alles omdat Timothy hem zo geloofwaardig weet neer te zetten. Hij maakt echt een personage van vlees en bloed. Timothy weet Bullock zelf zo neer te zetten dat je tijdens zijn woedeaanvallen bang voor hem kunt zijn. Het is dan geen Bullock meer, maar meer een wilde gek zonder grenzen.

Sol Star (John Hawkes) is de joodse compagnon van Bullock. Hij is door het verhaallijn heen altijd rustig, altijd zakelijk en altijd netjes. Om eerlijk te zijn heb ik hem op nog geen foutje kunnen betrappen. Hij is door John als stereotype jood neergezet en misschien daarom wel zo geloofwaardig. Het personage is niet zo groot, maar is wel zo gespeeld door John dat het een rol is die bij je blijft.

Al Swearengen (Ian McShane) is samen met Bullock de hoofdpilaar van de film. Hij is een grondzetter van Deadwood, eigenaar van een saloon/hoerenhuis. Een van zijn compagnons, die hij in ze broekzak heeft, is eigenaar van het hotel. Hij kan iedereen laten verdwijnen omdat hij samen met de Chinees Wu een afspraak heeft. En als we hem mogen geloven stond hij hier samen met beste vriend en barbediener Dan Dority als één van de eerste hout te hakken voor zijn saloon. De man is letterlijk dé man in het verhaal. Dit is zo sterk gespeeld door Ian. Maar ook zie je aan hem dat hoe verder het verhaal gaat, hoe moeilijker het voor hem wordt om die man te blijven. Niet alleen concurrentie en problemen binnen de zaak zitten hem dwars, ook het feit dat er een gemeentelijk systeem moet worden opgebouwd en een corrupte, chanterende rechter maakt het zijn leven moeilijk. Dit wordt duidelijk via zijn lichaamstaal, dat door Ian geweldig wordt gedaan. Zijn woedeaanvallen zijn geweldig en machtig. Zijn manier van kijken terwijl hij toonloos praat spreekt boekdelen. Hij kan opdrachten geven doormiddel van zijn ogen en lichaam zonder een toon uit te spreken.



Dan Dority (W. Earl Brown) is de bartender bij Al. Daarnaast helpt hij AL met wat kleine problemen die met behulp van mes en Wu kunnen worden verholpen. In het verhaal komt hij meer naar voren als vriend van Al dan als bartender. En Earl weet de rol ook zo te brengen, vol met geloofwaardigheid en respect tegen over Al.

Trixie (Paula Malcomson) is een hoer van Al. Meestal is ze echter bezig met Al zelf of moet ze andere dingen regelen voor Al. Uiteindelijk werken Stars charme op haar. Haar rol is veelzijdig en ze wisselt constant van plaats in het verhaal. Ze is niet zomaar een hoer, ze luistert naar haar gevoelens en geweten. Ze onderscheid goed van kwaad en probeert, ondanks de nodige risico’s het goede op haar pad te volgen.

E.B. Farnum (William Sanderson) is hoteleigenaar en zit in de zak van Al, ondanks het feit dat hij dat helemaal niet wil. Hij is het soort slijmige onderkruipsel, dat maar niet dood wil en onder ieders huid zit. William heeft hem zover in de rol geduwd dat het je hem niet meer mag. Een raar ventje dat je niet mag, maar toch voor zichzelf het beste wil.

Alma Garret (Molly Parker) wordt weduwe in het verhaal. Door de hulp van Wild Bill Hichok wordt ze door verwezen naar Bullock. Die wil haar wel zijn hulp verlenen vanwege de claim die haar man het leven heeft gekocht. Samen met een door Al uitgekozen Ellsworth als expert onderzoekt hij de claim en helpt hij mevr. Garret. Naast een zakelijke relatie groeit er nog meer tussen de twee. In het begin was het een personage dat niet lekker in het verhaal zat, ze was aan de drugs, terwijl dit nauwelijks te merken was en Molly Parker kon ook niet veel leven in haar karakter krijgen. Maar vanaf het moment dat ze samen met Jane op Sofia (het kindje) gaat passen wordt ze levendiger en geloofwaardiger. Samen met Trixie lukt het dan toch om Molly als Alma een geweldige presentatie neer te zetten.

Doc Cochran (Brad Dourif) is de plaatselijke arts. Hij is naast Wu de enigste die alles kan zeggen tegen Al zonder consequenties. Met zoveel prostitutie en geweld is het maar goed dat er ook mensen zijn als Doc Cochran, die trouw zijn ronde doet en daarbij zijn cynische commentaar zelden voor zich kan houden. Dit zorgt voor een hoop mooie momenten. Maar ook zijn gevoel richting Jewel brengt mooie scene’s met zich mee. En in deze scene’s weet Brad de Doc zo neer te zetten dat je wel een teken van emotie op je gezicht verschijnt.

Charlie Utter (Dayton Callie) is in het beginne compagnon van Wild Bill Hichok. Na zijn tragische einde heeft hij het moeilijk. Gelukkig heeft hij op dat moment al een goedlopende postroute en dit zorgt voor de nodige afleiding. Hij beschouwd Jane en Bullock als zijn vrienden, en deze vriendschap is ook wederzijds. Hij begint langzamerhand iets op te bouwen met Joanie. Wat hieruit bloeit laat nog op zich wachten voor het volgende seizoen.

Calamity Jane (Robin Weigert) is een persoon dat niet zonder alcohol kan. Na de dood van Wild Bill Hichok, waar ze stiekem op was verliefd, wordt dit probleem alleen maar erger. De Doc weet een manier om haar aan andere dingen te laten denken en over haar verdriet heen te komen door haar in de pesttent te laten helpen. Dit doet ze graag. Robin weet Jane neer te zet als een moeder figuur, ondanks haar dronkenschap en constant gescheld. In bijna elke scène wordt haar personage vergezeild met het nodige “cocksucker” en alcohol.

Reverend H.W. Smith (Ray Mckinnon) is de plaatselijke dominee. Al gauw beschouwt hij zichzelf als vriend van Bullock en Star. Ray weet hem zo neer te zetten dat het verschrikkelijk is om de aftakeling van de vriendelijke dominee te zien. Gespreid over een aantal afleveringen begint het met een toeval en eindigt het schrijnend met verlamming en vergeetachtigheid.

Mr. Wu (Keone Young) is de plaatselijke slager en zorgt ervoor dat zijn varkens wat problemen van Al oplossen. Hij is een bijna nietszeggend personage dat toch het nodige respect afdwingt. Met de komst van Cy wordt zijn leven moeilijker, want Cy zit hem het liefst verdwijnen. Als zijn drugsdealer dan nog vermoord wordt wil hij dat Al hem helpt en hoor je hem voor het eerst spreken. Een poging tot in elk geval. "Cocksucker!"

Cy Tolliver (Powers Boothe) is de nieuwe concurrent van Al en in het begin een nette man. Maar hoe meer je hem volgt, hoe meer je merkt dat het een glibberde slang is, die alles zal doen om zijn wil te zullen geschieden. Vergelijke met hem is Al een redelijke aardige man. De manier waarop Powers Cy neer zet is knap, omdat het beeld dat Deadwood krijgt totaal anders is dan het beeld dat de kijker krijgt.

Joanie Stubbs (Kim Dickens) is een medewerker van Cy. Naast de verzorger van de hoeren, het aanbrengen van nieuwe klanten en het tevreden houden van Cy is zij er voornamelijk voor de "sfeer". In het begin lijkt als goed te zitten tussen Joanie en Cy, maar als de serie vordert en je dieper in hun relatie komt, merk je dat het aan alle kanten wrikt. Door verschillende gebeurtenissen komt een zware beslissing voor hun allebei, maar wel een die de frictie verminderd.

Naast deze lange lijst spellen nog veel meer mensen een belangrijke rol.



Het decor.

Een nog mooier decor had je niet kunnen wensen. Er zit enorm veel detail in het decor en alles klopt. Zo zit er bij de trap in de Saloon van Al in de muur een kwast in het hout in de vorm van een half gebroken hart. Dit, als je weet waar die zit, valt elke keer weer op, omdat die op de zelfde plaats zit en alleen in beeld komt als het bij de scène zelf past.
Het decor, Deadwood zelf, is natuurlijk het hoofdpersonage van het verhaal. En dat merk je ook, alles in Deadwood heeft een reden. Deadwood is een levendige stad, met nog vele geheimen die het kan onthullen.



Al bij al heeft Hbo het weer geflikt om een geweldige, bijna perfecte serie op te bouwen en deze tot in de puntjes te perfectioneren. Er valt verrekt weinig te klagen en dat doen we ook niet. Het is een serie waar elk personage een rol speelt, ver buiten zich om. Elke actie die ze doen heeft gevolgen voor andere personages en zelfs in hun dood, allang van het toneel af, kunnen ze zowel het verhaallijn als de karakters nog veranderen. Dit is waarom deze serie zo geloofwaardig en perfect overkomt. Een rol houdt nooit op met bestaan. Alles heeft een gevolg en kan zorgen voor verandering die je nooit aan zag komen.


_________________
Even if you fall on your face, you're still moving forward.

Collectie
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted then used against you.
Back to top
View user's profile Send private message
Verhoeven



Joined: 29 Jun 2009
Posts: 5626
Location: Zuid-Limburg

PostPosted: Thu Sep 08, 2011 2:56 pm    Post subject: Reply with quote

Wizz-Art wrote:
S1 was aardig S2 alweer stukken minder en het laatste seizoen heb ik nog ongezien liggen al een paar jaar. Vond het niet zo'n leuke serie dus.


Er is inderdaad sprake van een dalende lijn. Waarin seizoen drie cultuur en kunst samengebracht wordt in het personage van Brian Cox. Nauwelijks nog interessant te noemen... Sad
_________________
Over smaak valt zeker niet te twisten maar over de inhoud wel.
Back to top
View user's profile Send private message
count_orlok



Joined: 11 Aug 2009
Posts: 4575

PostPosted: Thu Sep 08, 2011 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

Wizz-Art wrote:
S1 was aardig S2 alweer stukken minder en het laatste seizoen heb ik nog ongezien liggen al een paar jaar. Vond het niet zo'n leuke serie dus.


Bij mij precies hetzelfde. (Behalve dat ik S3 niet zelf heb)
_________________
Why have you disturbed our sleep; awakened us from our ancient slumber?
Back to top
View user's profile Send private message
Kurz



Joined: 20 Feb 2010
Posts: 414

PostPosted: Sat Sep 10, 2011 11:31 am    Post subject: Reply with quote

Ik vind het tweede seizoen net iets beter dan het eerste denk ik, met de laatste aflevering van seizoen twee als een van de beste seizoensfinales ooit. Hier wordt aardig omschreven waarom. Het derde seizoen doet er wat mij betreft nauwelijks voor onder, hoewel het inderdaad jammer is dat er zoveel aandacht besteed wordt aan het theater subplot. Aan de andere kant vond ik Jack Langrishe met zijn Shakespeariaanse speeches wel een leuk figuur.
_________________
Salon Indien
Back to top
View user's profile Send private message
ManMonster



Joined: 30 Jun 2009
Posts: 1853
Location: België

PostPosted: Sat Sep 10, 2011 3:10 pm    Post subject: Reply with quote

Ja idd, seizoen 2 begint wat minder maar maakt dat meer dan goed naar het einde toe, seizoen 3 was één en al spanning met jammer genoeg wel een anticlimax (was niet zo geweest moest er een 4de seizoen zijn gekomen). Topserie met één van de beste personages uit de geschiedenis van alle series namelijk Al Swearengen meesterlijk gespeeld door Ian McShane!!
_________________
If payback's a bitch, you'll be in debt forever.
Back to top
View user's profile Send private message
count_orlok



Joined: 11 Aug 2009
Posts: 4575

PostPosted: Sat Sep 10, 2011 3:52 pm    Post subject: Reply with quote

Ben ik de enige die zich ergert aan die vreselijk wollige manier van praten in Deadwood? Is vaak nauwelijks te volgen waar ze het nou eigenlijk over hebben.
_________________
Why have you disturbed our sleep; awakened us from our ancient slumber?
Back to top
View user's profile Send private message
ManMonster



Joined: 30 Jun 2009
Posts: 1853
Location: België

PostPosted: Sat Sep 10, 2011 6:29 pm    Post subject: Reply with quote

Ik niet iig, als is ondertiteling wel handig idd. Had ik wel last van bij True Blood maar dat was gewoon gewenning, na een paar afleveringen was dat weg.
_________________
If payback's a bitch, you'll be in debt forever.
Back to top
View user's profile Send private message
The_Milagro



Joined: 04 Jul 2009
Posts: 4303

PostPosted: Sat Sep 10, 2011 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

ManMonster wrote:
Ja idd, seizoen 2 begint wat minder maar maakt dat meer dan goed naar het einde toe, seizoen 3 was één en al spanning met jammer genoeg wel een anticlimax (was niet zo geweest moest er een 4de seizoen zijn gekomen). Topserie met één van de beste personages uit de geschiedenis van alle series namelijk Al Swearengen meesterlijk gespeeld door Ian McShane!!


Beter had ik het eigenlijk ook niet kunnen verwoorden.
Het verhaal krijgt in seizoen 2 dankzij Miss Bullock en het hoerenhuis van Joanie een nieuwe start. Het heeft dus even tijd nodig voordat het weer op volle kracht loopt
_________________
Even if you fall on your face, you're still moving forward.

Collectie
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted then used against you.
Back to top
View user's profile Send private message
Kurz



Joined: 20 Feb 2010
Posts: 414

PostPosted: Sat Sep 10, 2011 8:01 pm    Post subject: Reply with quote

count_orlok wrote:
Ben ik de enige die zich ergert aan die vreselijk wollige manier van praten in Deadwood? Is vaak nauwelijks te volgen waar ze het nou eigenlijk over hebben.
Of je de enige bent weet ik niet, maar ik vind het heerlijk.
_________________
Salon Indien
Back to top
View user's profile Send private message
enclave



Joined: 06 Jul 2009
Posts: 1064

PostPosted: Sun Sep 11, 2011 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

Ik heb alle drie de seizoenen op dvd. De eerste keer dat ik dat alles keek vond ik het allemaal wel goed maar toch is het verhaal niet zo bijzonder goed dat ik het snel nog eens ga bekijken. Ik snap wel dat HBO de stekker eruit trok na S3. Meer zat er niet meer in.
_________________


In the Year of our Lord 1314, patriots of Scotland, starving and outnumbered, charged the fields of Bannockburn... (Braveheart)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    CinemaTic Forum Index -> Series All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com

Free Web Hosting | File Hosting | Photo Gallery | Matrimonial


Powered by PhpBB.BizHat.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com