CinemaTic Forum Index CinemaTic
Voor CinemaTics en (ex)FilmValleien
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Britse Cinema
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    CinemaTic Forum Index -> Europa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Inland Rabbit



Joined: 20 Apr 2010
Posts: 1171
Location: Houten

PostPosted: Tue Feb 22, 2011 11:51 pm    Post subject: Reply with quote

38. Zebra Crossing (Sam Holland, 2011) :: 8.0
Een film over 4 vrienden met een rot jeugd, die zich dan maar een beetje gaan afreageren en lol trappen. We kennen het allemaal wel toch? Uitvoering zegt alles....

Sterke film, denk American History X en Trainspotting, in het begin zelfs wat Guy Ritchie-achtig, maar dat verdwijnt al snel.

Wel een film die heel eerlijk en rauw voelt. Veel gebruik van voice-over, welke poëtisch en ook observerend aandoet. Draagt goed bij aan het grimmige sfeertje. Die sfeer die in eerste instantie vooral wordt neergezet door het nutteloze leven van de jongens en het vele geweld.

Toch wordt duidelijk dat achter het schijnbaar nutteloze geen. lege karakters zitten. De focus van de film ligt vooral bij Justin, niet geheel vreemd dat hij ook de persoon is met het meest heldere inzicht. So be it. Geen groots plot verder. Ik vind ook niet dat de film het van een sterk verhaal moet hebben.

Wel van de grimmige sfeer en die werkt hier. Het audiovisuele, samen met het poëtische tintje en het rauwe geweld werken goed samen.
Ja de regisseur wil hier misschien nog wat teveel. Het ene shot is in slow motion, het andere versneld. Eerst komt er dikke Grime uit je speakers, vervolgens opgevolgd door dramatische en minimale piano muziek. Echt een lijn kent het vaak niet, maar zorgt er toch voor dat ik me niet heb verveeld.
Verder is het ook niet zo dat de film helemaal geen stijlkenmerken heeft. Het geweld, de voice-over, het zwart-wit en sommige toch wel bijzondere shots waren zeer eigen.

Geen film die het van een groot verhaal moet hebben dus, maar meer van zijn sfeer en stijl. Ook niet iets heel nieuws, maar wel prima uitgevoerd. Dat is ook wat waard.
_________________
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Inland Rabbit



Joined: 20 Apr 2010
Posts: 1171
Location: Houten

PostPosted: Wed May 16, 2012 9:57 pm    Post subject: Reply with quote

105. Black Pond (Tom Kingsley, Will Sharpe, 2011) :: 7.8

Een geslaagd debuut, maar de film heeft ook echt de feel van een debuut.

De film doet zich voor als een aftershock docu, compleet met interviews van de betrokkenen. Tussen de interviews door zien we een reconstructie van het drama. (de moord op de vreemdeling)
Een grote berg understated humor is wat je op je bord krijgt. Alles blijft uiterst serieus, maar lees je tussen de regels door, dan is het allemaal best grappig en pikzwart.

Wel wil de film iets teveel en daardoor wil het wel eens ongestructureerd worden. De basis uitwerking is uiterst droog en onderkoeld. Geëxperimenteer met vreemd sound design, rare visual effects en animatie past hier dan ook echt niet. Zo wordt er een dromerige sfeer gecreëerd, die vaak nogal botst met de algemene sfeer.

Mockumentary achtige dingen is de Britten niet vreemd (zie Christopher Morris of series als Look Around You). Toch weten Kingsley en Sharpe er wel hun eigen ding van te maken.Een debuut met een zeer eigen sfeer en als eerste film is dit ook helemaal niet gek. Iets meer focus de volgende keer.
_________________
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    CinemaTic Forum Index -> Europa All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com

Free Web Hosting | File Hosting | Photo Gallery | Matrimonial


Powered by PhpBB.BizHat.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com