CinemaTic Forum Index CinemaTic
Voor CinemaTics en (ex)FilmValleien
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Down Under (Australië en Nieuw-Zeeland)

 
Post new topic   Reply to topic    CinemaTic Forum Index -> Afrika, Arabië & Oceanië
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Verhoeven



Joined: 29 Jun 2009
Posts: 5626
Location: Zuid-Limburg

PostPosted: Thu Jul 22, 2010 5:48 pm    Post subject: Down Under (Australië en Nieuw-Zeeland) Reply with quote



Quote:
Down under in Australië en Nieuw-Zeeland bloeit en borrelt een eigen filmcultuur. Maar die eigenheid valt niet altijd op, want die doet zich aan ons voor in de taal van Hollywood en vaak ook met acteurs die later filmsterren worden. Maar intussen maken regisseurs als Jane Campion films met een idioom dat eerder in de Europese auteurstraditie past. Zinderende films vaak, met een spanning die wordt veroorzaakt door een zorgvuldig observerende camera en minder door het spektakel van actiescènes.


De Australische film

De bloeiende Nieuw-Zeelandse filmindustrie

Toplijst: Australië

Toplijst: Nieuw-Zeeland
_________________
Over smaak valt zeker niet te twisten maar over de inhoud wel.
Back to top
View user's profile Send private message
Verhoeven



Joined: 29 Jun 2009
Posts: 5626
Location: Zuid-Limburg

PostPosted: Sun Sep 26, 2010 6:19 pm    Post subject: Reply with quote

The Tree (2010)
Het enige probleem dat ik heb met The Tree is dat Charlotte [KNIP] Gainsbourg niet past in deze film. [spoiler]Het hele gezin spreekt met een Australische accent terwijl Gainsbourg niet verder komt dan korte Engelse zinnen. Ook de zogenaamde diepgang die ze in de rol probeert te leggen vond ik niet altijd zuiver en eerlijk. Uiteindelijk blijft het dezelfde katrien als aan het begin van de film. Nogal een slappe huismoeder.[/spoiler] Voor de rest een sympathieke film over rouwverwekking dat redelijk luchtig wordt gebracht. Uiteindelijk gaat alle krediet naar de kinderen (vooral Morgana Davies) en de cinematograaf. ***½
_________________
Over smaak valt zeker niet te twisten maar over de inhoud wel.
Back to top
View user's profile Send private message
samwissegamgee



Joined: 14 Jul 2009
Posts: 2087
Location: Zuid-Limburg

PostPosted: Thu Jul 07, 2011 12:09 pm    Post subject: Reply with quote

Mao's Last Dancer (2009): Het verhaal van de elfjarige Li Cunxin die gescheiden werd van zijn familie doordat hij was uitverkoren om ballet in Peking te gaan studeren. Het regime van Mao levert hem groot succes op maar ook de nodige beperkingen en ellende. De keuze om uiteindelijk in Amerika te blijven neemt hem de mogelijkheid voor terugkeer naar China af. Bijzondere film die weet te overtuigen en bij vlagen weet te raken en een groot succes was in Australie. Het bijzondere verhaal van Cunxin wordt door de ervaren Beresford verfilmd zoals we dat van hem mogen verwachten. Degelijk, zonder grote verrassingen of visueel spektakel. Nu past die degelijkheid ook wel bij dit verhaal, maar het probleem is dat het allemaal wel heel melodramatisch wordt gepresenteerd. Het sentiment ligt er dikwijls veel te dik bovenop, waardoor momenten die emotionele zeggingskracht moeten hebben vaak niet goed uit de verf komen. De dansscenes zijn prachtig en goed in beeld gebracht. Absoluut een mooie film die je een keer gezien moet hebben, maar die nog sterker naar voren was gekomen, wanneer niet teveel de focus op het tranentrekken gelegd was. Cijfer: 7.0
_________________
All you have to decide is what to do with the time that is given to you.
Back to top
View user's profile Send private message
Inland Rabbit



Joined: 20 Apr 2010
Posts: 1171
Location: Houten

PostPosted: Mon Feb 18, 2013 4:18 pm    Post subject: Reply with quote

Na gister de docu 45. Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation! (Mark Hartley, 2008) :: 7.6 te hebben gezien, ga ik me eens verdiepen in de Australische cult -

Gister begonnen met
6. Long Weekend (Colin Eggleston, 1978) :: 6.0
Een film met een beklemmende sfeer, waar natuurgeluiden dikwijls voor creepy effecten zorgen. De film is alleen wat traag en pas het laatste half uur echt spannend.

Vanavond is het de beurt aan Mad Dog Morgan , daar zit nog wel een leuk verhaal aan vast. Later daarover dus meer...
_________________
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Inland Rabbit



Joined: 20 Apr 2010
Posts: 1171
Location: Houten

PostPosted: Tue Feb 19, 2013 12:59 pm    Post subject: Reply with quote

Mad Dog Morgan 8.2

De Iers/Australische Daniel 'Mad Dog' Morgan is een lokale held in Australie en 1 van de beruchtste criminelen die destijds bestond. Van 1854 tot 1865 stal hij geld, paarden, zette dingen in de fik en begon uit het niets op mensen te schieten. Een leuk plot voor een western, zou je denken, maar een typische western is dit niet.

In de hoofdrol als Mad Dog hebben we Dennis Hopper. Hij hield van Method Acting en van drank en drugs. Voor zijn rol kruipt hij diep in de huid van Mad Dog, die toevallig erg veel rum dronk, volgens Hopper. De rum in kwestie is 151 proof (75%), die hij nogal stevig innam. Dat hij nog kon lopen, praten en acteren is al knap, maar dat hij ook nog op een paard is blijven zitten mag een klein wonder wezen. Mentaal in de war, paniekerig en gewoon gestoord zet Hopper deze rol neer. Toegeven, het past perfect bij het panische karakter van Mad Dog, maar normaal is het niet. Doet een beetje aan de manische intensiteit van Kinski denken.

Op het eind van de laatste draaidag rijdt Hopper in kostuum en al naar het graf van de echte Mad Dog, gooit er wat Rum overheen, drinkt een groot gedeelte van de fles op en begint de begraafplaats te slopen, vervolgens stapt hij in de auto. Als de politie hem vervolgens aanhoudt en zn alcohol promillage controleert, is het resultaat dat hij medisch gezien morsdood had moeten zijn. De consequenties zijn een rijverbod in Victoria, maar ook een verbod als passagier in wat voor auto dan ook.

Terug naar de film is het een beetje verbazend dat dit een Troma productie is, hoewel het camp genoeg is om er bij te horen, zit er op 1 shot na geen expliciete gore in en naakt en geweld valt ook wel mee.
De Herzog vergelijking houdt niet op bij Hopper. De film is chaotisch, maar rustig geschoten en ziet er prachtig uit. De muziek is ook zeker apart, waar Didgeridoo vaak de boventoon voert. Qua plot is het dus een simpel western verhaaltje, qua uitwerking allerminst. Alles verloopt wat traag en wat toen waarschijnlijk nog als gewelddadig en expliciet werd beschouwd, is nu wat braaf. Het manische sfeertje in de film maakt meer dan goed.
De gevaarlijke stunt van Grant Page mag ook niet onvermeld blijven en nog 2 takes ook. De eerste take moet hij al brandend van een rots afrollen, waarna mensen de grootste moeite hebben om het vuur weer uit te krijgen. De 2e take is brandend van een klif in het water springen, wetend dat er sterke stroming staat en onderwater vlijmscherpe rotsen liggen. Gehavend komt hij weer boven, maar het resultaat mag er wezen.

Combineer deze prachtige landschappen, didgeridoo, een gestoorde Hopper en overall acceptabel/goed acteerwerk en je hebt een unieke film, die zeker niet alleen door western fans bekeken kan worden. Hell, een grote western fan ben ik niet, maar dit smaakte erg goed.

EDIT: Voor mensen die op zoek gaan naar de dvd, getuige de screenshots ziet Troma's eigen 2-disc editie er rot slecht uit. De Australische uitgave uit 2009 van Umbrella Entertainment is prima.
_________________


Last edited by Inland Rabbit on Tue Feb 19, 2013 4:02 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Erik Hagen
Site Admin


Joined: 29 Jun 2009
Posts: 3794
Location: Utrecht

PostPosted: Tue Feb 19, 2013 3:10 pm    Post subject: Reply with quote

Mooi stukje! Heeft me erg benieuwd gemaakt. Very Happy
_________________
Vae, puto deus fio...
Films 2017 |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Inland Rabbit



Joined: 20 Apr 2010
Posts: 1171
Location: Houten

PostPosted: Mon Mar 04, 2013 12:22 am    Post subject: Reply with quote

Turkey Shoot - 8
In een maatschappij waar niemand een eigen mening mag hebben en niemand vrijheid heeft, worden de ongehoorzame mensen met zijn allen in een kamp gezet. Dit kamp wordt gerunt door sadistische leiders, die zo hopen de ongehoorzaamheid uit mensen te rammen. Echter is dit voor deze mensen eerder tijdverdrijf en sadistisch vermaak.

De hoofdpersonen krijgen een uitweg geboden uit het kamp, als zij meedoen aan een jacht waar zij geen wapens hebben en de jagers wel.

Een beetje Battle Royale-achtig, maar dan meer camp en low-budget. Waar in het begin nog sprake is van script, is dat de laatste 45 minuten niet meer aanwezig, vooral omdat de tijd en het geld op was. Wat er overblijft is 1 groot sadistisch spel van jagen en opgejaagd worden. Seksistische en sadistische spelletjes worden niet geschuwd. Genoeg ontploffingen en amputaties om blij van te worden ook!
_________________
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    CinemaTic Forum Index -> Afrika, Arabië & Oceanië All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com

Free Web Hosting | File Hosting | Photo Gallery | Matrimonial


Powered by PhpBB.BizHat.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com