CinemaTic Forum Index CinemaTic
Voor CinemaTics en (ex)FilmValleien
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Column

 
Post new topic   Reply to topic    CinemaTic Forum Index -> Algemeen
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Wizz-Art



Joined: 29 Jun 2009
Posts: 6696
Location: Zeeland NL B.S.E. EMPEROR

PostPosted: Sun Apr 20, 2014 1:07 pm    Post subject: Column Reply with quote

Ik hou van film, geen raar statement op een film discussie forum, maar de laatste tijd is het meer ik houd films. Kijkende naar mijn collectie doet het me momenteel niet veel, vet want het is een uitgebreide en breed georiënteerde collectie, dat een goed overzicht geeft van mijn liefde voor film in allerlei verschillende genres. Ik krijg best zin om een film te herkijken als ik langs de titels ga, maar de keuze maken is altijd zo enorm lastig. Vaak verdwijnt dan ook spontaan die gedachte weer en daarmee indirect de zin.

Ben ik film moe, of ben ik moe van films? Komt zeker niet op hetzelfde neer. De frequentie dat ik echt veel leuke dingen bekeek nam in hoge vaart af. Veel vaker dan niet haalde ik er ook geen voldoening meer uit. Film moe zijn bestaat dus wel degelijk, moe van films zijn, dat geloof ik niet. Er zijn namelijk nog altijd films die me de bekende voldoening wel weten te geven, alleen is het minder vaak. Ik voel me net mijn vader nu, OMG!

Het is niet zo dat film me niets meer doet, ik koop ze nog steeds graag en ik krijg er een soort kick van, alleen als ik dan weer voor de kasten sta en erachter kom dat ik gewoon de ruimte er niet meer voor heb om de collectie verder uit te breiden en mijn nieuwe aankopen maar op die immer groeiende stapel in een hoekje plaats op de grond. Dan baal ik van binnen best een beetje. Ik vind het ook echt zonde. Want die stapel groeit, maar ik heb er al in maanden niets meer uit gepakt om te bekijken.

Het is niet voor het eerst dat ik dit heb, ergens tussen 96 en 98 had ik dit ook, mijn andere passie muziek nam toen vrijwel alle tijd in beslag. Op een gegeven moment was ik muziek moe, maar had ik ook bereikt in die periode wat ik me als doel had gesteld. Een release hebben, na drie releases was dat doel geen doel meer en zachtjesaan kwam er weer plaats voor films in mijn leven. Heeft ook duidelijk een aanleiding gehad, DVD werd geďntroduceerd. Ik moest dat hebben en van mijn zuur verdiende centen kocht ik een speler die net op de markt was gebracht en een zes tal DVD's. De eigenlijk veel te dure Sony speler kwam met een voucher die je na het invullen kon opsturen, vervolgens kon je een half jaar lang een keuzelijst ontvangen en een titel daarop aankruisen die je helemaal gratis zou ontvangen. Zo'n programma voor early-adopters doen ze eigenlijk veel te weinig meer tegenwoordig. Geweldige actie vond ik dat. Mijn collectie begon na een half jaar serieuze vormen aan te nemen, bijna 30 titels. Niet wetende dat dit een hobby zou worden waar ik een decennium later eigenlijk geen plaats meer voor zou hebben. Of is het toch meer een verslaving, dan een hobby?

Rond 2003 was die collectie zo'n 150 titels groot schatte ik. Ik stond sigaretten af te reken toen mijn oog viel op een blad met een dvd op de voorkant achter het folie. Heh, wat is dat? DVDValley...nooit van gehoord, oh het is ook het eerste nummer joh!? En Nederlands ook nog, wat tof! Een tientje...ach waarom niet, de film Deer Hunter had ik nog niet en kon ik me op de Russische roulette scene ook niet zo goed meer herinneren.

Het wakkerde mijn enthousiasme voor film nog meer aan, er stonden zoveel films in elke maand en zo fijn beschreven dat ik zin kreeg om die titels te gaan kopen en bekijken. Na een aantal losse nummers was ik overtuigd van de kwaliteit en nam ik een abonnement. Nog geen jaar later introduceerde het blad een discussie forum. Na een naamswijziging overigens waar ik me ergens nog verantwoordelijk voor voel ook, heette het blad ineens FilmValley. Ik had op het forum een serieus betoog gehouden dat een blad met DVD in haar naam, toch best eens meer de technische kant van de dvd's moest belichten. Een paar maanden later had het blad geen DVD meer in haar naam, best grappig als ik daaraan terug denk. Niet wetende of mijn betoog daar intern voor discussie heeft gezorgd waardoor men besloten heeft om er film van te maken.

Op het forum leerde ik leuke mensen kennen, hele grappige zoals theman18 die zowat elke zin afsloot met !!!!!!!!!!!!1, die Gizmo groen vond, Philedelphia een kei-harde actie film en Kubrick een bal gehakt. Niet te vergeten zijn bijzondere voorliefde voor Jean-Claude Van Damme en harde politiefilms en zijn reactie op de naam Roman Polanski die ik noemde...Wie!? Ergens was ik toen nog idealistisch en heb ik altijd de hoop gehouden dat het goed zou komen met theman18. Het licht zou hij enkele jaren later zien. Al heb ik nog nooit iemand zoveel graden zie draaien. Wel apart. Kleurrijk karakter die theman18!!!!!!!!!!1

Zo zijn er zonder meer mensen bijgebleven, sommigen zijn helemaal verdwenen; JoostH, Lazar/Tom, NarcoticValium, milagro, Stefan, Red, Linda, Lieuwe en een aantal waar ik de nick (sorry) niet meer precies van herinner, sommigen zijn als onkruid. Veel grappige dingen meegemaakt, zo quote de volkskrant mijn nick-name ooit in een recensie over het blad, hebben we gestapeld op meetings in Zeeland, Eindhoven en Rotterdam en heb ik een week lang een hotelkamer gedeeld met twee anderen voor het Iffr. Ik heb theman18 a.k.a. James Caviezel a.k.a. Verhoeven, Pindarots, Chouffe, The_Milagro, Leejon en Erik Hagen allemaal in levende lijve eens ontmoet. Het “drama” van theatertje meegemaakt, met Kimde een lange mailwisseling gehad, met Olivier – the resistance – Bobo82 ooit een poging gedaan om te meeten als Tijgertje en ik weereens in Sluis zouden zijn. Melzz die ik begon te stalken en ineens Lord – nog wat – genoemd wilde worden lol en met Duo Maxwell die ineens JT Chinaski wou heten heb ik ooit games mee geruild. Er gingen niet alleen mensen weg, er kwamen er ook een hoop bij. Die zullen eerst wel opgekeken hebben van het toch best kleffe groepje oud-gedienden kan ik me zomaar voorstellen. Hallo trainspotting/enclave/Frank. Hallo Sam (veeltelang en je heet stiekem niet eens Sam), Hoi horror lover Graaf_Orlok en indie aficionado Inland konijn. Hey japan-o-fiel Nick Sinterklaas en “slager” – kok Andre. What's up Harco, Noxus, Harald, Nanouk en mannelijk monster!? Bas, kurz, menneer blond ben ik nog mensen vergeten??? Sorry about that!

We zijn nu bijna 10 jaar verder na het ontstaan van het oorspronkelijke forum. Het blad bestaat helaas niet meer en het forum is alweer jaren verhuist. Maar we delen allemaal de passie voor film, iets wat nooit in zijn geheel zal verdwijnen, toch?

Ik houd films, maar ik hoop dat ik over een tijdje weer echt van ze kan houden...

Laters!

_________________
*For love some WiLL search the ends of earth..to possess the object of their desire some even KiLL..*
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Erik Hagen
Site Admin


Joined: 29 Jun 2009
Posts: 3794
Location: Utrecht

PostPosted: Sun Apr 20, 2014 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

Held. Mooie column. En heel herkenbaar.

Exclamation Arrow Surprised

Mr. Green
_________________
Vae, puto deus fio...
Films 2017 |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
JT Chinaski



Joined: 29 Jun 2009
Posts: 2166
Location: Drachten

PostPosted: Sun Apr 20, 2014 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

Haha mooi verhaal Very Happy.
_________________
“Roses are red, violets are blue, I'm a schizophrenic... and so am I!” Bill Murray (What about Bob?)
Back to top
View user's profile Send private message
Inland Rabbit



Joined: 20 Apr 2010
Posts: 1171
Location: Houten

PostPosted: Sun Apr 20, 2014 10:24 pm    Post subject: Reply with quote

tof hoor. Mooi geschreven! Cool
_________________
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
JT Chinaski



Joined: 29 Jun 2009
Posts: 2166
Location: Drachten

PostPosted: Mon Apr 21, 2014 1:48 pm    Post subject: Reply with quote

Maar je hebt echt een jaar lang helemaal niks gekeken? Of had je ook geen zin meer om dat in te voeren op wiw? Je werkte toch in een videotheek? Of is die zoals vele andere in Nederland gesloten?
_________________
“Roses are red, violets are blue, I'm a schizophrenic... and so am I!” Bill Murray (What about Bob?)
Back to top
View user's profile Send private message
count_orlok



Joined: 11 Aug 2009
Posts: 4575

PostPosted: Mon Apr 21, 2014 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

Inderdaad herkenbaar. Smaken veranderen, hobby's en interesses ook. Muziek waar ik vroeger veel naar luisterde, draai ik nu nooit meer. En ik was een tijdlang vrij fanatiek actief lid van de Stephen King fanclub, daar doe ik nu ook niks meer mee. Een heel normaal proces. Bij mij is het dvd's kopen ook echt zwaar verminderd in de laatste twee jaar of zo, maar ik kijk nog wel veel films, veel meer dan toen ik ooit voor het eerst op het FilmValley forum actief werd. Ik heb nu het idee dat films een blijvende hobby/passie is, maar je weet maar nooit.

Leuk om weer van je te horen in ieder geval!
_________________
Why have you disturbed our sleep; awakened us from our ancient slumber?
Back to top
View user's profile Send private message
The_Milagro



Joined: 04 Jul 2009
Posts: 4303

PostPosted: Thu Apr 24, 2014 6:37 pm    Post subject: Reply with quote

Herkenbaar, hoewel ik het niet in zo lange periode heb mee gemaakt heb ik ook een tijd lang geen films gezien, op de enkele bioscoopavondje na.
Het werkt ook niet mee als de helft van al je films ergens anders in een opslag ligt.

Nu staat alles sinds kort in een speciale hobbykamer Laughing , en wordt het grijpen van een dvd ineens weer aantrekkelijk (scheelt ook als je geen tv hebt xD)
De volle kast wordt helaas wel herkenbaar, dus we zijn weer druk aan het schuiven geweest.

En gezien de vriendin ook een goed 150+ dvd's heeft zie ik het ruimtegebrek sneller groeien dan ik het kan bijhouden.
Maar ja, elke hobby heeft een nadeel, het is niet anders Wink
_________________
Even if you fall on your face, you're still moving forward.

Collectie
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted then used against you.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    CinemaTic Forum Index -> Algemeen All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com

Free Web Hosting | File Hosting | Photo Gallery | Matrimonial


Powered by PhpBB.BizHat.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com