CinemaTic Forum Index CinemaTic
Voor CinemaTics en (ex)FilmValleien
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Regisseur: Minoru Kawasaki

 
Post new topic   Reply to topic    CinemaTic Forum Index -> Azië
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Nick_SN



Joined: 29 Jul 2009
Posts: 3449
Location: Leiden

PostPosted: Sun Aug 09, 2009 1:52 pm    Post subject: Regisseur: Minoru Kawasaki Reply with quote

Minoru Kawasaki is ongetwijfeld een eigenzinnige en eigenaardige regisseur, wat je al doorhebt wanneer je de titels van enkele van zijn films hoort; Calamari Wrestler (JA, deze film gaat inderdaad over een worstelende inktvis), Executive Koala (JA, deze film gaat inderdaad over een Koala in het bedrijfsleven) & Crab Goalkeeper (jup Rolling Eyes ). Kawasaki kiest er daar bovenop voor om ipv bijvoorbeeld CGI te gebruiken, de hoofdrolspeler, en een aantal sidecharacters in geweldige low-budget kostuums rond te laten lopen. Deze dierenfilms zijn niet alles wat hij doet maar zeker waar hij om bekend staat, hier de films die ik gezien heb;

Calamari Wrestler (2004)

Een worstelkampioenschap wordt onderbroken door een nieuwe uitdager; een wandelende calamari (inktvis)! Wat volgt is een soort standaard worstelfilm, met als uitzondering de inktvis (en zijn aartsrivaal, die ook op de poster te zien is Rolling Eyes ) die door het publiek wel als vreemd wordt beschouwd, maar niemand heeft zoiets van "OMGWTF een wandelende inktvis, HOE IS DAT MOGELIJK", gewoon lekker nuchter "ah, daar hebben we die inktvis weer". Het opvallende is dat deze film zich met vlagen nog best serieus neemt, af en toe iets té, waardoor ik het na driekwart van de film op zich wel een beetje gezien had, maar vooral de eerste helft is gevuld met hilariteit.

Executive Koala (2005)

Hier geen verrassende entree van een beest, nee deze koala heeft zich als een normaal persoon door school gewerkt en heeft nu een hoge positie in het bedrijfsleven. Vervolgens ontvouwt zich een drama met vlagen horror, en comedy uiteraard. Echter deze film, net als Calamari Wrestler, neemt zichzelf af en toe iets té serieus, wat de sfeer wel een beetje killt, maar dat neemt niet weg dat je tijdens deze film meerdere keren kapot zal gaan van het lachen, het is gewoon zó heerlijk belachelijk Laughing . Zowel ik en een vriend van me waarmee ik standaard Kawasaki films kijk vonden de laatste 15 minuten echter helaas wel tergend saai en stom, maar achteraf vergeef ik dat wel omdat ik tijdens deze film meerdere malen heb moeten huilen van het lachen Razz .

The Rug Cop (2005)

Mijn persoonlijke favoriet, dit keer geen volledig dierenkostuum, simpelweg een detective met een toupet. Wat hij allemaal kan met zijn toupet zal ik niet spoilen maar laat ik iig zeggen dat het geen standaard toupet is Rolling Eyes . Het plot is simpel; Tokyo wordt bedreigd door een terroristische groep, en het is aan The Rug Cop de stad te redden! Het mooie aan deze film is dat hij zich, in tegenstelling tot de 2 eerder genoemde, niet te serieus neemt. Dit is gewoon een comedyfilm, deels parodie op cheesy japanse 60's/70's detectiveseries. De focus ligt volledig op comedy en dat is naar mijn idee waar Kawasaki zich mee bezig moet houden. Het enige wat ik jammer vind is dat deze film niet langer duurt en geen sequel heeft gekregen. Er zijn zoveel humoristische side-characters waar nog veel meer mee gedaan had kunnen worden, hij schreeuwt imo echt om een sequel.

Overige films;
Kabuto-O Beetle, 2005 (wederom een worstelfilm, dit keer met een kever)
Kani/Crab Goalkeeper, 2006 (de titel spreekt boekdelen Laughing )
The World Sinks Except Japan, 2006 (parodie op de film Japan Sinks [1973 + remake 2006], de hele wereld behalve Japan zinkt en dus loopt Japan over van de buitenlanders die de ramp overleeft hebben)
The Monster X Strikes Back: Attack the G8 Summit, 2008 (daikaiju [giant monster] film, wederom zegt de titel genoeg)
Pussy Soup, 2008 (voordat je denkt " Shocked Shocked Shocked " , pussy duidt hier op een een poesje; het dier Rolling Eyes , deze poes is volgensmij geen persoon in pak maar gewoon een pop, en het poesje gaat Ramen [japanse noodle-soep] leren koken)



De laatste 3 films heb ik klaar staan, wacht alleen op een kans voor een kawasaki-thon met m'n kawasaki-buddy, waarschijnlijk ergens volgende maand, ik heb zo mijn twijfels over TWSEJ en TMXSB:AG8S maar heb superhoge verwachtingen van Pussy Soup.

Al met al dus voornamelijk films voor wanneer je in de mood bent voor droge, japanse mafheid. (Was btw niet van plan zoveel te schrijven, ik zal maar wat stukjes naar WIW kopiëren, heeft iemand er daar misschien nog wat aan Rolling Eyes )
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Nick_SN



Joined: 29 Jul 2009
Posts: 3449
Location: Leiden

PostPosted: Fri Sep 04, 2009 6:03 pm    Post subject: Reply with quote

geen animo eh? tss leer s open-minded te zijn ofzo eikels Evil or Very Mad Twisted Evil Shocked Rolling Eyes Embarassed Cool Wink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Erik Hagen
Site Admin


Joined: 29 Jun 2009
Posts: 3794
Location: Utrecht

PostPosted: Fri Sep 04, 2009 7:24 pm    Post subject: Reply with quote

Laughing Kwam deze titels toevallig in je lijst tegen en ze staan op de 'to watch'-lijst. Waar heb jij ze vandaan?
_________________
Vae, puto deus fio...
Films 2017 |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Nick_SN



Joined: 29 Jul 2009
Posts: 3449
Location: Leiden

PostPosted: Fri Sep 04, 2009 8:26 pm    Post subject: Reply with quote

Ik heb ze zelf ged*wnload. De 3 die ik besproken heb heb ik alle3 wel eens zien liggen bij de Boudisque, voor 18-25 euro, wat me toch iets te veel was. Wanneer ik ze voor een redelijk prijsje zie zal ik ze zeker nog wel kopen, vooral The Rug Cop, misschien dat ik ebay maar eens afga, daar zullen ze hopelijk wel te vinden zijn voor ~10 euro.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    CinemaTic Forum Index -> Azië All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com

Free Web Hosting | File Hosting | Photo Gallery | Matrimonial


Powered by PhpBB.BizHat.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com